N-pennut

N-pentuja syntyi tulikuuman kesän lemmenleikkien seurauksena yhdeksän kappaletta 26.9.2018. Niistä neljä on kultatyttöä, kaksi kultapoikaa ja kolme merkkarityttöä. Pentujen isä on upea saksalainen IP3 IPO-FH FH2 AD BH Dakota vom Bagalutenhof (i. IP3 VPG3 AD BH Vito vom Kreuzberger Hof, e. AD BH Adda vom Dünsener Bach) ja emä "Raksu", JV-15 Hoffen-Haus Penrosa (i. C.I.B FI KVA POHJ MVA FI & SE & NO MVA HeJW-11 JK3 FH2 TK1 BH Tallivahdin Freiberufler, e. Hoffen-Haus Odessa).

Dakota oli vasta 23 kk ikäinen, kun siitä tuli voittajaluokan palveluskoira erinomaisella FH2 tuloksella 96/100 p. Kahdessa lajissa voittajaluokan palveluskoira siitä tuli 3,5 -vuotiaana, kun se teki IP3 tuloksen hienoilla pisteillä 95 A 73 B 96 C TBS A. Sen hieno tuloskunto on jatkunut jo vuosia, sillä 2018 huhtikuussa se teki viikon välein upeat tulokset ensin FH2 95/100 p ja siitä viikon päästä IP3 272/300 p. Se on myös erinomaisella palkittu näyttelyssä. Raksulla on 3 sertifikaattia, joista 2 ja VACACIBin, joka muuttui CACIBiksi, se on voittanut Helsingin voittajanäyttelyissä, joissa hoffeja on tavallisesti kisaamassa noin 50. Dakota on suorittanut Saksassa pentu ja 1-vuotiskatselmukset sekä luonteen että ulkomuodon osalta ja kaksi virallista jalostustarkastusta JB:n ja ZTP:n. Raksu sai vähän vajaa 3-vuotiaana hienot luonnetestipisteet 189 ja laukaisuvarma. Lisätietoja Raksusta löytyy sen omalta sivulta. Sekä Dakota että Raksu periyttivät mukavasti niin ulkonäköään kuin luonteensa vahvuuksia pentuihinsa. N-tytöistä sijoitin kaksi Nachbarin ja Nachteulen Tallivahdin tulevaisuuden emäkoiriksi.

N-pentujen kaksi urosta ovat: Nachspieler eli Killeri Hämeenlinnasta ja Nebenbuhler eli Nurin Liettuasta.

N-pentujen seitsemän narttua ovat: Nachbarin eli Miina Raisiosta, Nachfolgerinnen eli Nahti Masalasta, Nachteule eli Iita Pöytyältä, Nascherin eli Viima Lohjalta, Nettigkeit eli Nera Laitilasta, Niedlich eli Selma Forssasta ja Noblesse eli Siiri Kirkkonummesta.

N-pennut ovat alkaneet jo näyttää jalostuksella tavoiteltua hyvää koulutettavuutta ja rotutyypillistä ulkomuotoa.  Nartut Nachbarin, Nachteule ja Niedlich saivat kaikki rotumme erikoisnäyttelyssä erittäin hyvän arvostelun junioreina ja Nachbarin on voittanut VARA-CACIBin ja VARA-SERTin nuorten luokassa. Myös Noblesse aloitta näyttelyuransa vallan odotetusti ERInomaisesti jo juniorina ja voitti VARA-SERTin nuorten luokassa. Nämä kaikki nartut omistajineen treenaavat myös innokkaasti ja tavoitteellisesti palveluskoiralajeja. Noblesse on tehnyt kahdesti Tallivahdin historiaa jo ennen 2-vuoden ikää: rallytokon koulutustunnuksen RTK1 ja hienon Nose Work tuloksen 100 pistettä Kennelliiton ensimmäisessä virallisessa kokeessa.  BH-kokeen suoritti 2-vuotiskaudella Nachbarin. Luustokuvissa on käynyt 2-vuoden iässä 5 narttua, joilla kaikki selät ovat priimaa, mutta lonkissa on muutamilla löysyyttä. 

Pentujen esittelykuvat löytyvät alla ja siinä on sekä pentuajan kuvia kotipesästään, että vähän vanhempina otettuja kuvia.

 

Tallivahdin Nachspieler, eli Killeri Hämeenlinnasta. Upean teinikuvan on ottanut Carola Furu-Högel.

 

Tallivahdin Nebenbuhler, eli Nurin Liettuasta

 

BH Tallivahdin Nachbarin, eli Miina Raisiosta on sijoitusnarttu.

 

Tallivahdin Nachfolgerinnen, eli Nahti Masalasta

 

Tallivahdin Nachteule, Iita Pöytyältä on sijoitusnarttu.

 

Tallivahdin Nascherin, eli Viima Lohjalta

 

Tallivahdin Nettigkeit, eli Nera Laitilasta

 

Tallivahdin Niedlich, eli Selma Forssasta

  

RTK1 Tallivahdin Noblesse, eli Siiri Kirkkonummelta