I-pennut

10 Tallivahdin I-pentua syntyi 10.6.2014 ja pentueessa on 5 narttua ja 5 urosta, joista molemmissa sukupuolissa on yksi kultaturre ja loput merkkareita. Yllä kuvassa 4 viikon ikäiset I-pennut ovat ulkoilemassa ensimmäisiä kertoja. Kennelimme historiassa kääntyi samalla uusi sivu, kun kaksi urosta matkusti ulkomaille toinen Viroon ja toinen Venäjälle. Pennuista sijoitukseen meni kultatyttö Tallivahdin Irrlicht, "Hertta", josta toivottavasti tulee tulevaisuuden emäkoiramme. Pennuista löytyy useampia videoita pentueen sivulta working-dog.eu sivustolta ja minun facebook seinältäni kesän 2014 aikajanalta. Alla kuvassa pennut ovat noin 7 viikon ikäisiä ja viimeisiä hetkiä yhtenä laumana.

Ofelia eli C.I.B. FI MVA HeJW-11 FH1 BH Tallivahdin Forscherinin on pentueen emä ja isä on C.I.E Ger&Aus CH Österreisicher Klubsieger 2010 FH3 BGH3 BG2 RH-E BH Roy vom Wiener Stadtrand. I-pentujen sukutaulu näyttää www.working-dog.eu saitilla tältä. Pentueen sukutaulussa yli 70% esivanhemmista on palveluskoirakoetulos, eli jalostustavoitteemme on tämänkin pentueen kohdalla edelleen vahvistaa käyttöominaisuuksia. I-pentueen lähisuvussa on FH2 tulosten keskiarvo hienosti jo yli 90 pistettä... eli ainakin tähän jäljestämisen kuninkuuslajiin odotamme kapasiteettia löytyvän :-)

Tallivahdin I-pennut ovat siis jo neljännen sukupolven Tallivahteja ja niiden Ofelia-emän emä on kahdessa lajissa voittajaluokan palveluskoira C.I.B FI&SE MVA JK3 FH2 BH Tallivahdin Cremefarben "Sissi" ja isä saksalainen suvultaan lähes 100% käyttöuros VPG3 FH2 BH Cid vom Alten Schulweg. Sissi on jo 10 tuloksella näyttänyt voittajaluokan käyttöminaisuutensa ja Cid olisi ollut käyttövalio niin suojelussa kuin erikoisjäljessäkin, mikäli Saksassa sellainen titteli olisi käytössä.

Pentujen isä on itävaltalainen C.I.E. Austrian & German CH FH3 BGH3 RH-E Roy von Wiener Stadtrand. Sen emä on legendaarinen C.I.E MultiChampion FH1 BH Mira vom Hausbergkante, joka vielä 12,5-vuotiaana oli Itävallan päänäyttelyn ROP v. 2014. Pentueen sukutaulu löytyy täältä. Royn käyttötulokset ovat yhtä upeat kuin näyttelymenestyskin. Sillä on kuusi FH2-tulosta ja paras tulos on 4-vuotiaana saavutettu FH2 komeasti 96/100 pisteellä (V). Se oli myös Itävallan päänäyttelyvoittaja 2010. Sen tiedot ovat RZV:n Deckrüdenliste:llä mm. hienot jalostusindexit (92 / 99 / 121 / 95 / 104 / 116) mutta vielä perusteellisempaa esittelyä hienojen kuvien kera löytyy parhaiten sen omilta kotisivuilta http://www.mydogs-page.at/html/roy.html.

Ofeliasta löytyy lisätietoja täältä omalta sivultaan. Ofelia on terve, hyvin toimintakykyinen ja voimakkaasti työskentelevä koira, joka toimii hyvälle palveluskoiralle tyypillisen monipuolisesti kaikkialla, niin lintujen metsästyksessä (aloitti jo 12 kk iässä) kuin vinttikoirien maastokisoissakin. Se on luonteeltaan hyvin tasapainoinen ja varma sekä yksi kauneimmista kasvateistani. Ofelia on käyttökoirapainotuksin jalostettu ja FH1 (88p) tuloksen se teki emäntänsä Saanan 

kanssa hienosti vasta 3v 3 kk iässä, vaikka molemmat ovat palveluskoiraharrastamisessa ihan uransa alussa. Ofelia harrastaa lisäksi pelastusta ja se on toimintavarma kaikissa ympäristöissä.

Pennut ja niiden asuinpaikat ovat:

NARTUT: Idealfall (ihannetapaus) eli Wilma asuu Helsingissä, Inhaberinnen (omistajatar) eli Heta asuu Lemussa, Inhaltsschwerin (merkittävä) eli Ronja asuu Tikkakoskella, Irreführendin (harhaanjohtaja) eli Ansa muutti Ofelia-emän iloksi Ouluun ja Irrlicht (virvatuli) eli Hertta asuu Ruskolla.

UROKSET: Ichbezogen (itsetietoinen) eli Sulo asuu Vehmaalla, Ideenreich (idearikas) eli Stein asuu Venäjän Permissä, Imperialist (imperialisti) eli Rocky asuu Joensuussa, Intellektuelle (älykkö) eli Sakke asuu Espoossa, Intensiv (intensiivinen) eli Ruudi asuu Tallinnassa Virossa.

I-pentujen koetreenit ja näyttelyurat ovat alkaneet lupaavasti

Pennut aloittivat 1-vuotiskauden reippaasti erilaisissa kokeisiin tähtäävissä treeneissä ja ehtipä niistä juniorina neljä myös näyttelyihinkin. Palvelus- ja pelastuskokeisiin treenaamisen ovat aloittaneet Ideenreich (FH ja IPO), Innhaltsschwerin (FH), Irreführendin (FH ja pelastus) ja Irrlicht (FH ja IPO). Näyttelyissä ovat ehtineet jo käydä menestyä 2-vuotiskaudella Ideenreich, josta tuli ensin Venäjän juniorimuotovalio ja pian myös Venäjän muotovalio RU JCH & CH ja se oli vice world winner eli PU2 vuonna 2016 Moskovan maailmannnäyttelyssä. Se tuli isäksi tammikuussa 2017 Venäjällä Valgrand Victory kennelissä. Virossa asuvat Intensiv suoritti BH:n, KK1 ja KK2 sekä voitti 3 Viron sertifikaattia tullen muotovalioksi EE- MVA ja kaikki nämä vain muutaman kuukauden sisällä 2-vuotiskesänään. Irrlicht teki 2-vuotiskaudellaan BH:n ja FH1-tuloksen ja on viimeistä kolmatta sertifikaattia vaille Suomen muotovalio. Intellektuelle sai ERI:n erikoisnäyttelyssä ja Imperialist EH:n. ERI:n ja SA:n on saanut myös Irreführendin. Ensimmäinen Tallivahdin Kiva Koirakansalainen -testin suorittanut koira on Idealfall. Lisää tietoa niiden jalostusarvosta tulee varmasti myöhemmin niin ulkomuodon kuin käyttöominaisuuksien osalta ja useammalle niistä onkin jo suunniteltu jalostusuraa tulevaisuudessa. Tallivahdin Irrlicht, eli Hertasta, tuli 3-vuotiskaudella voittajaluokan palveluskoira hyvällä FH2 tuloksella ja se ehti ennen 4-vuotissynttäreitään myös saada viimeisen sertifikaattinsa ja näin siitä tuli Suomen muotovalio. Tammikuussa 2019 Hertta voitti Götegorgissa MyDogissa Ruotsin sertifikaatin ja siitä tuli myös Ruotsin muotovalio SE MVA. Maaliskuussa 2019 Hertta astutettiin upealla käyttöjalostetulla saksalaisella uroksella IP3 FH2 BH Enzo vom Bergischen Löwen ja näin sai alkunsa toivottavasti ensimmäinen Tallivahdin viidennen polven pentue, O-pennut.

Alla ovat pentujen viralliset posing-kuvat 7 viikon ikäisinä ja aikuisina:

 

Ichbezogen eli Sulo on oikea tallivahti Vehmaalla ja hyvin aktiivinen ja leikkisä poika, jonka kesyttäminen on alkanut jo pentukurssilla.

idealfall 7 weeks 

Idealfall eli Wilma, vahtii omakotitalon pihaa Helsingissä ja on verraton lenkkikaveri ja paras ystävä. Wilma on ensimmäinen Tallivahdin Kiva koirakansalainen -testin suorittanut koira ja se suoritti sen emäntänsä kanssa ennen 2-vuoden ikää.

 

Ideenreich  

Ideenreich eli Stein, asuu Venäjällä Permissä hyvin koirarakkaassa ja aktiivisessa perheessä, jossa se on aloittanut jo näyttelyuraansa erinomaisesti ja aloittanut lupaavasti niin IPO kuin FH-treenitkin.

Imperialist istuu
Imperialist eli Rocky, asuu Joensuussa pihavahtina ja koko perheen parhaana ystävänä ja harrastuskaverina. Rocky on saanut AVO EH:n Tervakosken päänäyttelyssä 2-vuotiaana.

 

Inhaberinnen eli Heta asuu Lemussa pihavahtina ja koko perheen parhaana ystävänä ja lenkkikaverina.

Intensiv eli Ruudi asuu Virossa Tallinnassa seuranaan Tallivahdin Müsterschüler. Ruudin saavutukset jo 2-vuotiskaudella olivat hienot EE MVA, BH, KK1 ja KK2. Sillä on A-lonkat, 0-kyynärät, terveet silmät ja DM N/A.

Inhaltsschwerin eli Ronja asuu Tikkakoskella parhaana ystävänä ja harrastuskumppanina ja on jo aloittanut kaikenlaiset koiratreenit ja taisi olla pentutottelevaisuuskurssin priimus.

 

Intellektuelle eli Sakke asuu Espoossa parhaana ystävänä ja pihavahtina. Se on saanut rotumme päänäyttelyssä AVO ERIn.

Irreführendin eli Ansa muutti emänsä riesaksi Ouluun ja on jo pienestä asti opetellut pelastuskoiralle tärkeitä taitoja, kuten tunkeutumista... Se aloitti näyttelyuransa erinomaisesti jo juniorina.

 

 

 

Irrlicht eli Hertta asuu Ruskolla ja on tulevaisuuden Tallivahdin emokoira. Se suoritti 2-vuotiskaudella BH:n ja saavutti myös FH1-koulutustunnuksen ja on viimeistä sertiä vaille Suomen muotovalio. Hertta sai luonnetestistä 174 pistettä ja on myös terveydeltään jalostuskoiraksi sopiva. Lonkat A/B, kyynärät 0, selkä ja silmät terve, DM N/A.