F-pennut

F-pentuja odotettiin kuin kuuta nousevaa useamman ihmisen voimin! Yritin jo syksyllä 09 astuttaa sijoitusnarttumme Tallivahdin Capriolen Saksassa iki-ihanalla käyttökoiralla VPG3 FH2 BH AD Cid vom Alten Schulwegillä, mutta muuten mukava reissumme ei valitettavsti poikinut pentuja. Päätin, että seuraavaksi yritän astuttaa oman Sissimme, eli FI MVA JK2 FH1 BH Tallivahdin Cremefarbenin, Cidillä ja niinpä sitten matkustin Saksaan tuokokuun puolivälissä 2010. Astutukset onnistuivat hienosti kahtena päivänä ja tuloksena 14.7. syntyi 7 ihanaa hoffin nuppusta. Sissi-emo on tarkemmin esitelty Omat koirat -saitilla ja Cid omilla kotisivuillaan www.cid-vom-alten-schulweg.de . Siellä on kuvia Cidin pentueista, koetuloksia ja hieno sukutaulu, jossa on 95% koirista tulos joko suojelussa ja erikoisjäljessä. Tässäkin Tallivahdin pentueessa isä Cid on siis voittajaluokan palveluskoira ja nyt jopa kahdessa lajissa VPG ja FH, joista molemmista se olisi Suomessa käyttövalio. Emä Sissi edustaa pohjoismaista valioluokan kauneutta, mutta käyttönäyttöjäkin sillä on jo harvinaisen paljon näin nuoreksi hoffiksi. Pentujen "käyttökoiraosuus" on yli 70% ja hyvän käyttökoiran ja parhaan ystävän luonneominaisuudet ovat yhdistelmässä olleet päätavoitteena. Niinpä olen mainostanut Sissin ja Cidin lapsukaisia seuraavalla sloganilla: ODOTAMME IHANIA JÄLKIKOIRIA!7,5 viikkoiset vielä yhdessä ennen kotiutumisia

Pentujen nimet kuvassa vasemmalta lähtien ovat Freiherr (=vapaaherra) kutsumanimeltään "Rocca", Favoritin (=suosikki) "Fa", Forcsherin (=tutkijatar) "Ofelia, Freud (=se kuuluisa Sigmund) "Fero", Fährtenhündin (=jälkikoira) "Ira" edessä ja takana Freiberufler (=yrittäjä) "Repe" ja oikeassa reunassa Feinschmecker (=herkuttelija) "Fasu".  Voit nähdä niitä Laitilassa, Maskussa, Oulussa, Porvoossa, Tammisaaressa, Tampereella ja Vantaalla.

F-pentujen harrastusurat ovat käynnistyneet erittäin lupaavasti
F-pennuista ainakin kolmella on tavoitteellisia harrastuksia ja myös tulevaisuuden jalostusnäytöt silmällä pitäen. Forscherin menestyi loistavasti jo vuoden ikäisenä juniorina rotumme päänäyttelyssä Tervakoskella. Se sai erinomaisen laatuarvostelun ja sijoittui yli 40 junnunartun joukossa toiseksi, eli ansiorivi oli JUN ERI2 SA. Se oli paras narttu kehässä loistavasti vielä kuuden parhaan nartun joukossa ja esiintyi edukseen myös BIS1-kasvattajaryhmässä yhdessä veljensä Freiberuflerin ja Cremefarbenin sekä Emanzen kanssa. Freiberufler sai myös erinomaisen laatuarvion päänäyttelyssä ja ensimmäisen sertinsä se sai jo 4 kk iässä, jolloin se oli urosten komein ja lopulta VSP!  Freiberufler voitti  ensimmäisen CACIBinsa ja toisen sertinsä olemalla ROP vasta 16 kk iässä. Se Forscherin voittivat molemmat Helsinki Junior Winner 2011 tittelit Helsingissä 3.12.11. Lisäksi Forsherin voitti siellä komeasti 1. sertinsä ja Freiberufler Varasertin. Forscherin oli 18 kk, kun se voitti 1. CACIBinsa.Niiden lisäksi vielä Fährtenhündin aloitti missiuransa 1-vuotiskesänään 2011 hyvällä laatuarviolla.
Freiberuflerista tuli ennätysnuorena n. 2,5-vuotiaana Suomen muotovalio, kansainvälinen muotovalio C.I.B ja Ruotsin muotovalio. Forscherin siskonsa tuli Suomen muotovalioksi ja kansainväliseksi muotovalioksi C.I.B 3,5-vuotiaana. Kultasisarukset häikäisivät yhdessä Ruotsissa MyDog-näyttelyissä tammikuussa 2014, kun olivat kahtena päivänä peräkkäin ROP ja VSP vuoroin toisensa voittaen :-D 
 
Kaikilla edellisillä päätavoitteet ovat kuitenkin palveluskoiralajeissa ja erityisesti jäljestämisessä. ÄFFÄT saavat toivottavasti ensimmäiset koenäytöt palveluskoiraominaisuuksistaan vanhempiensa tavoin jo 2-vuotiskaudella kesällä 2012. Vielä hauska erikoisvahvuus: Forscherinista tuli ensimmäinen metsästävä Tallivahti, kun se aloitti metsästysuransa kyyhkysmetsällä 1-vuotiaana ja metsästyksen hieno käyttönäyttö tuli sitten kanalintujen ja vesilintujen metsällä vasta 14 kk iässä. Saaliksi tuli peräti 5 lintua. Siitä uroteosta lisää koiran omalla saitilla ja Uutiset-sivulla :-) Palveluskoiratuloksen FH1 Forscherin sai 3-vuotiskaudella syksyllä 2013. Freiberufler on nyt nuorin FH-tuloksen tehnyt hoffi Suomessa ja se sai tuloksen vain 2 vuoden 3 kk iässä. Siitä tuli jo 3-vuotiskaudella voittajaluokan palveluskoira kahdella FH2 tuloksella, joista toinen oli komeat 90/100 pistettä. Näin se on ensimmäinen Tallivahti jolla on 1./3 kiinnitys käyttövalion arvoon! F-pennuistamme 3/7 toimii myös hienosti tilavahteina.

Alhaalla ensin emä Sissi ja isä Cid tarkemmin esiteltyinä. Sitten tulee lisää pentujen kuvia.

Sissi ja Cid Kirchhundemissa 12.5.2010

EMÄ:                                                                                ISÄ:
pohjoismaista kauneutta                                                 suoritustehoa Sauerlandista
FI MVA FH1 JK2 BH                                                          VPG3 FH2 BH AD 
Tallivahdin Cremefarben                                                 Cid vom Alten Schulweg

* kaikki näytöt jo nuorena                                               * 9 kertaa 1-tulos kokeissa, joista
                                                                                          4 VPG3:ssa ja
 3 FH2:ssa ml. täydet 100 p!

F-pentujemme sukutaulussa ”käyttökoiraosuus” on yli 70%. Seuraavassa yhdistelmästä ja pentuetavoitteistamme vähän tarkemmin:

 Sissi synnytyksen aattona 13.7.2010

Sissin jalostusnäytöt sekä käyttö- että näyttelypuolella ovat jo varsin hyvät ja nuorena saavutetut. Sen sukutaulussa 40% esivanhemmista on koulutustunnus palveluskoirakokeesta. Kuvassa Sissi on synnytyksen aattona 13.7. ja paremmin se on esitelty omalla saitillaan Omat koirat-valikossa. Cidistä löydät lisätietoa http://www.cid-vom-alten-schulweg.de/  ja sieltähän löytyy myös kuvia Cidin jo olemassa olevista pennuista eri puolilta eurooppaa.

Cid on mahtava koira erityisesti luonteensa puolesta: avoin, ystävällinen ja reipas, jolla on hienot käyttöominaisuusnäytöt palveluskoirakokeista. Cidin hienot käyttönäytöt olisivat tehneet siitä Suomessa sekä suojelusta että erikoisjäljeltä käyttövalion (= väh. 3 1-tulosta molemmissa), mutta Saksassa ei sellaista titteliä ole käytössä. Sanotaan että koulutustunnukset eivät periydy, mutta niiden taustalla ovat loistavat geenit, jotka kyllä periytyvät ja Cid on antanut jo vakuuttavia jälkeläisnäyttöjäkin. Sen pennuilla on jo niin suojelutuloksia kuin muotovalion arvoja ja yksi hollantilainen tytär on esitetty jo  mm. maailmankuulussa Cruftin näyttelyssä Englannissa.  Cid itse on kerran esitetty rodun erikoisnäyttelyssä Saksassa, jossa se sai laatuarvion erinomainen. Cidin kotisivuilla esiteltyjen koulutusnäyttöjen arvoa nostaa vielä sekin, että Cid on emäntänsä ensimmäinen oma palveluskoira, jolla hän on aloittanut aktiivisen koiraharrastamisensa ja koirakko on saavuttanut 1-tuloksen lähes kaikissa kokeissaan (yli 90% maksimipisteistä). Cidin suvussa n. 95% esivanhemmista on käyttötulos joko suojelusta tai erikoisjäljeltä.

Seuraavaksi F-pentujen esittelykuvat aakkosjärjestyksessä, joiden alapuolelta löytyy vielä ihania pentuajan kuvia kotikonnuilta.

Favoritin 7 vkoa istuu Fa 7 vkoa seisoo
Favoritin, eli Fa, asuu Porvoossa ja suunnittelee yhteisiä harrastuksia nuoren emäntänsä kanssa.
Fasu istuu Fasu  7 vkoa seisoo
Feinschmecker, eli Fasu, asuu Laitilassa enonsa Roopen kanssa ja työskentelee piha&tallivahtina.
Ofelia 6kk Forscherin 7 kk
Forscherin, eli Ofelia, on harrastuskoira ja sijoitusnarttu Oulusta, josta toivottavasti tulee Tallivahtien emo. Se aloitti näyttelyuransa loistavasti juniorina päänäyttelyssä JUN ERI2 SA.
Tallivahdin Freiberufler 6kk Repe 6,5 kk
Tallivahdin Freiberufler, eli Repe, jäi kotikonnuilleen Maskuun harrastus ja vahtikoiraksi. Repe aloitti myös näyttelyuransa hienosti päänäyttelyssä juniorina saaden erinomaisen laatuarvostelun.
Freiherr 7 vkoa Rocca 7 vkoa seisoo
Freiherr, eli Rocca, asuu Tammisaaressa ja aloittelee erilaisia harrastuksia emäntänsä kanssa.
Freud 7kk Fero 7,5 kk ja keppi
Freud, eli Fero, asuu Vantaalla ja harrastaa tottistemppuja ja leikkejä koirapuistossa.
Fährtenhündin 7kk Ira 7,5 kk
Fährtenhündin, eli Ira, on harrastuskoira ja sijoitusnarttu Tampereelta, josta tulee toivottavasti Tallivahdin emo. Ira aloitti juniorina näyttelyuransa hyvällä laatuarviolla.
 
 
JA ALAPUOLELTA LÖYTYY LISÄÄ PENTUKUVIA:

Seuraavassa kuvia pentujen elämän alkutaipaleelta ja ylimpänä ensin ovat tuoreimmat kuvat. Katseluvinkki: skrollaa ensin koko saitti pohjaan asti ja ala sieltä sitten tulla ylöspäin niin näet kuinka pennut kehittyvät syntymäpäivästään lähtien. Kun laitat hiiren nuolen kuvan päälle näet pentujen iän kuvassa.

7,5 viikkoisina ilta-auringossa yhdessä

7,5 viikkoisina teimme myös yhteisen automatkan 7,5 viikkoinen Ofelia oravana

Sissi imetti edelleen 7 viikkoisia pentuja 7 vikkoisten mieluisin lepopaikka oli tukin alla

6 viikkoisten leikkiaika kestää noin tunnin ja sitten seuraa nokoset

6 viikkoisina mieluisinta on tukkileikki 6 viikkoiset ihmettelevät vesiallasta

6 viikkoinen Feinschmecker tykkää vesileikistä 6 viikkoiset Favoritin ja Freud tykkäävät putkileikistä

6 viikkoiset Forscherin ja Freiberufler leikkivät kirsikkapuun ympärillä Johnny nauttii 5,5 viikkoisten seurasta 

saksalaiset hoffifanit Susan, Lukas ja Juliane, Cidin omistaja, ja F-tytöt Juliane ja 5,5 viikkoisia ÄFFIÄ

5 viikkoisten tukkileikkiä 5 viikkoiselle putki on suuri

5 viikkoisina pääsemme jo tukille Abba-isotätikin kiinnostaa 5 viikkoisia kovasti

4,5 viikkoisia Sissi kutsuu maitobaariin ulkona 4,5 viikkoinen Freiherr vauhdissa

Sissi imettää 4 viikkoisia vielä näin kun imetys loppuu pitää juosta perään

4 viikkoisina yllämme jo näinkin maitobaariin ruokailun jälkeen tulee uni ja nyt me nukumme jo lattialla mieluiten

4 viikon ikäinen askartelee Turun Sanomilla ja välillä me jo juostaan kilpaa

4 viikon iässä haastaavaa tuijotusta tuolin alla ja sitten hyökkäys4 viikkoiset pojat ja kenkäleikki 4 viikon iässä sukka on jo hyvä saalis

4 viikkoisten kimppakivaa 4 koiran kasassa sylissä 4 viikkoisen hampaat ja kovat puruhalut

4 viikkoisille maistuu jo varpaat 4 viikkoisten pedikyyri duo 

 parin päivän päästä 4 viikkoisina ruokailutyyli oli jo kehittynyt

ensimmäiset baby-nappulat 9.8.2010 eli vajaan 4 viikon iässä eka ateria loppui ja oiskos vielä jokunen nappula jossain

eka ruokailun jälkeen me taas juostiin!

3 viikkoiset tykkäävät jo ihmisistä Sissi mamma on silti vielä paras 3 viikkoisen mielestätungos on jo suuri 3 viikkoisten ruokaillessa 3 viikkoisen imuteholla tissi tyhjenee parissa kymmenessä sekunnissa

 

3 viikon ikäiset ovat jo melko aktiivisia

13päivää ja silmät rakoilevat 13pv istuu ja imee

13 päivänä tilaa kuluu näin 13pv ja heräämisen iloa

emo saa sekaisin 13 päivänä Sissi ihmettelee aina vaan villimpiä lapsiaan

13 päivän ilmeitä koiran mittasuhteet jo näkyvissä 13 päivän iässä

9 päivän iässä me olemme jo hyvin koiramaisia

9 päivän iässä kävellään näin kultapojan naama 9 päivän iässä

merkkarien naamoja 9 päivän iässä

  9 päivää kasvaneet 8 päivän iässä alkaa jo tunnelma tiivistyä

Sissi vahtikolossaan viikon vanhat hauvelit

merkit vahvistuvat päivä päivältä ja tältä näyttivät 1 viikon kohdalla viikon vanhat lepäävät

 Abba-täti ihailee 5 päivän ikäisiä 5 päivän nuppuset järjestäytyneinä

5 päivän ikäistä onnea ruokailussa jo vähän tungosta 5 päivän kohdalla

väsyneet ja onnelliset 5 päivän kohdalla 4 päivän iässä elämänrytmi on jo selkeä 4 päivän ikäisen hoffin kävely näyttää tältä 3 päivän ikäiset hauvelit

Sissi imettää istualtaan 3 päivän ikäisiä 2 päivän iässä merkit jo orastavat1 päivän vanhoina me olemme jo tosi villejä ylpeä Sissi ja 1 päivän ikäiset ÄFFÄT

F-pennut syntymäpäivänään 14.07.2010 ryppykuonot syntymäpäivänään