Tallivahdin FreiberuflerKuva Maarit Heikkinen Tallivahdin kennelleirillä 2014

C.I.B. POHJ MVA FI KVA FI & SE & NO MVA HeJW-11 FH2 JK2 TK1 BH Tallivahdin Freiberufler (suomeksi yrittäjä, s. 14.7.2010), on siis Sissin eli C.I.B FI & SE MVA FH2 JK3 BH Tallivahdin Cremefarbenin ja upean saksalaisen käyttökoiran VPG3 FH2 BH AD Cid vom Alten Schulwegin kultapoika. Repe on esitelty myös working-dog.eu sivustolla ja siellä on useita Repen treenivideoita ja muitakin videoita sen elämästä: http://www.working-dog.eu/dogs-details/938271/Tallivahdin%20Freiberufler/

Repe on kolmannen polven kasvattimme ja ensimmäinen hoffipoikamme, joka jätettiin kotiin harrastuskoiraksi. Repen nimi juontaa juurensa kuuluisasta sarjakuvahahmosta Repe Sorsasta, sillä Repe keskustelee aivan sorsan äänellä. Lempiniminä sillä on lisäksi ainakin Bamse, Repsä, RePeto ja Pepe-pikisilmä.

Harrastuskoirana Repe on ollut aivan upea kaikin puolin. Se on aina ollut varsinainen hurmuri ja saavutti jo ensimmäisellä näyttelykaudellaan kaiken mahdollisen, mitä saattoi toivoa ja enemmänkin. Se oli vasta 15 kk ja juuri siis nuorten luokkaan oikeutettu, kun se voitti ensimmäisen CACIBinsa. 17 kk iässä se ja siskonsa Ofelia voittivat HeJW-11 tittelit. Repe oli 2 v 3 kk kun se sai FH1 koularin ja 2 vuotta 4 kk kun se voitti kolmannen ja viimeisen Suomen Muotovalion arvoon tarvitun sertinsä komeasti Voittaja-näyttelyssä. Vajaan viikon päästä siitä ensimmäisessä ulkomaisessa näyttelyssään vuoden 2013 ensi päivinä siitä tuli myös Ruotsin muotovalio ja varmennusta vaille C.I.B, eli se ei ollut vielä edes 2,5-vuotias tulleessaan kansainväliseksi muotovalioksi.

3-vuotiskauden päätavoitteet olivat tietenkin sitten palveluskoirakokeissa ja Repestä tulikin komeasti voittajaluokan palveluskoira kahdella FH2 koularilla, joista toinen oli jo sen ensimmäinen 1-tulos ja kiinnitys KVA-titteliin. Samana syksynä 2013 se sai sivulajistamme metsäjäljeltä koularin JK1 ja sekin oli mukavasti 1-tulos. 4-vuotiskausi eli vuosi 2014 meni koetavoitteiden osalta pieleen hankalan nenäpunkkiepideRepe 2,5 vmian vuoksi, toki kaksi FH2 tulosta ja JK2 tulos tuli silti. Vuosi 2014 oli kuitenkin sikäli ikimuistoinen, että Repestä tuli isä neljälle Hoffen-Haus P-pennulle, joista sen tytär Penrosa eli Raksu muutti siskoni perheeseen naapuriin ja on toivottavasti tulevaisuuden jalostuskoiramme. 5-vuotiskausi oli sitten jälleen huippuvuosi pk-harrastuksissa. Repe täytti jälleen yhden unelmani saamalla elokuussa FH2 tuloksen upeasti 93 pisteellä ja lokakuussa vielä sen kolmannen 1-tuloksensa 91 p KVA-titteliin ja siitä tuli kennelimme ensimmäinen Suomen käyttövalio. Sen lisäksi se vuonna 2015 jakoi hopeasijan FH-rotumestaruuskokeessa siskonsa Ofelian kanssa ja oli pronssilla 2016.

Repellä on terveet lonkat (A), kyynärät (0), silmät ja sydän terveet. Näiden perustutkimusten lisäksi sille on tehty myös DNA-testi Degeneratiivisen myelopatian osalta ja se kantaa perimässään normaaleja DM-vapaita geenejä, eli sikäli sen ja sen pentujen osalta tulevaisuus vanhuuteen asti näyttää terveeltä. Repelle on suunnitelmissa toinenkin pentue, koska ensimmäisessä pentuja oli vain neljä. Löysin sille sopivan käyttöhoffinartun, jonka suvussa vähintään n. 70 % esivanhemmista palveluskoirakoetuloksia ja yhdistelmän toteutumiselle saa peukuttaa keväällä 2017.

Repe on ollut pienestä asti iloinen, reipas, suoraviivainen ja  yritteliäs poika, jonka suorituksen kestävyys ja sitkeys ovat jo todentuneet koetuloksissa. Repe on helposti tilanteen tasalla ja siksi aina heti paikalla kun jotain tapahtuu. Sillä on paljon dominanssia ja se on myös melko kova, mitkä näkyvät arjessa, vaikkapa tuntikausien kovana painina Sissi-emon kanssa ja Repehän ei vikise eikä suutu, vaikka vähän vammautuisi.

Harrastuskoirana Repe on nyt parhaassa iässä ja sen kanssa on todellakin nälkä kasvanut syödessä haasteiden osalta. FH on kansainvälinen palveluskoiralaji ja me olemme Repen kanssa valmiita kansainvälistymään. Tähän mennessä olen kyllä pitänyt kaikkia koiriani ns. Elämäni Koirina. Niillä on ollut omanlaisiaan vahvuuksia ja omien taitojeni kasvaessa olen saanut mukavasti aina vaativampiin haasteisiin soveltuvan kisakumppanin. Mutta nyt Repen jälkeen voi olla vaikea kyllä löytää taas pykälää parempi harrastuskoira, sen verran ernomainen kultapoika se on.
 
REPEN CV:
5.11.16 FH2 ja piirinmestaruuskokeen neljäs sija 81/100 p. Kennelpiirimme historian ensimmäisen erikoisjäljen piirinmestaruuskokeen järjesti oma pieni seuramme Varsinaiset Hoffit ry ja siinä tuomaroi Harri Laajajärvi.
16.10.16 JK3 ja piirinmestaruuspronssia 250/300 p,
tottelevaisuus 80/100, esineruudusta nousi kaikki esineet, mutta luovutus vielä oli vähän heikkoa, metsään jäi yksi välikeppi ja emäntä kaatui janalla ja siinä oli sen verran räpellystä, että meni siitäkin jokunen piste. Repestä tuli kuitenkin komeasti kahdessa lajissa voittajaluokan koira! PM-Kokeen järjesti TKK ja SRY ja vastaava tuomari oli Harri Laajajärvi.
8.10.16 IPO-FH SM-kokeessa tuli joukkuekultaa Suomen Hovawart ry:n joukkueessa. Repe lähti ensimmäisenä päivänä ensimmäiselle harhalla ja suoritus keskeytettiin ja pisteitä tuli 50/100. Toisena päivänä se teki turhan vauhdikkaan mutta tuloksellisen suorituksen 77/100 p, mutta koulutustunnusta ei valitettavasti tullut ensimmäisen päivän epäonnistumisen vuoksi. Onneksi joukkueemme kaksi muuta hoffikkoa olivat upeassa iskussa ja meidänkin pisteet tulivat kuitenkin tarpeeseen ja näin teimme rotumme historiaa voittamalla SM-kokeessa joukkuekultaa!!!
28.9.16 FH2 74p /100 syysmyrskyssä Repe oli päivän ainoa koira, joka selvisi tulokseen asti, itse asiassa muut jäivät ensimmäiselle suoralle. Tuomari oli Mika Laaksonen ja kokeen järjesti Varsinaiset Hoffit Maskussa.
28.8.16 Rotumestaruuspronssia erikoisjäljellä tuloksella 85/100. Tuomari oli Pentti Rapila ja koe järjestettiin Inkoossa.
21.7.16 FH2 tulos 84/100 ja luokkavoitto tuomari oli Harri Laajajärvi. Koe oli Varsinaisten Hoffien ensimmäinen heinäkuun FH-koe.
25.-26.6.16 Norjassa Rådessa VSP ja ROP,  joiden seurauksensa Repestä tuli niin Norjn muotovalio kuin Pohjoismaiden muotovalio. VSP-tuomari oli Julija Aidietiene, jolta Sissi-emä sai VARASERTin. ROP-tuomari oli suomalainen Leni Finne.
31.10.15 FH2 tulos 80/100 p JA SUOMEN HOVAWART RY:N ROTUMESTARUUSHOPEA, jonka se jakoi siskonsa Forscherin kanssa.
Tuomari oli Reijo Rekorius ja koe oli Inkoossa.
17.10.15 FH2 tulos 91/100 pistettä, SE KOLMAS 1-TULOS JA FI KVA -ARVO! Tuomari oli Harri Laajajärvi ja kokeen järjesti Varsinaiset Hoffit ry.
15.8.15 FH2 tulos 93/100 pistettä, eli Repen toinen 1-tulos! Tuomari oli Keijo Kodis ja kokeen järjesti Varsinaiset Hoffit ry.
26.7.15 KÄY ERI2 SA rodun päänäyttelyssä Tervakoskella, jossa tuomari oli Tapio Eerola.
11.4.15 VAL ERI1 SA VSP Kankaanpään ryhmänäyttely jossa tuomarina norjalainen Mona Selbach.
6.12.14 Helsingin voittajanäyttely KÄY ERI2 SA tuomarina saksalainen erikoistuomari Gisbert Langheim.
25.10.14 FH2 tulos pisteillä 81. Koe oli Varsinaiset Hoffit ry:n järjestämä ja tuomarina toimi Outi Hermiö.
20.9.14 JK2 tulos pisteillä tottelevaisuus 70 p, jälki täydet 170 p ja esineruutu 15 p, yhteensä 255 ja luokan 3. sija Suomen Hovawart ry:n kansallisten lajien pk-rotumestaruuskokeessa Haminassa. Kokeen päätuomari oli Tiina Raukko. Tarkempaa koeraporttia löytyy Uutisia saitilta.
6.9.14 FH2 tulos pisteillä 75. Koe oli SRY:n Turun alajaoston järjestämä ja sen tuomaroi Mika Mattila. Tarkempi koeraportti löytyy Uutisia saitilta.
26.7.14 Rodun tokomestaruuskokeessa alokasluokan voitto pisteillä 184/200 TK1 koulutustunnus ja KP.  Kokeessa oli noin 25 alokaskoirakkoa ja tuomarina toimi Riikka Pulliainen. Tallivahdin Gauner eli Onni ja emäntänsä Maarit tulivat toiseksi 183 pisteellä ja Tallivahdin Emanze eli Laku emäntänsä Sarrin kanssa neljänsiksi 177 pisteellä, eli komeita 1-tuloksia oli kaikilla alokaskoirakoillamme, vaikka lajin pariin eksymme vain näin kerran kesässä rotumestiksissä... UPEAA ja ONNEA!
24.5.14 Luonnetesti suoritettu hyväksytysti. Repe oli ystävällinen ja laukaisuvarma, muilta osin testin tulkinta ei juuri sen luonnetta kuvaakaan, mutta siitä lisätietoja Uutisia saitilla ja testin videot löytyvät working-dog.eu:sta Repen sivulta. Se on nyt kuitenkin suoritettu ja nyt Repe voi deittailla ulkomaisia narttujakin.
18.1.14 VAL ERI1 PU1 CACIB ROP Turun KV-näyttely jossa hoffit tuomaroi puolalainen Borkowski Tomasz.
4.1.14 VAL ERI1 SA PU1 CACIB ROP Göteborgin MyDOG-näyttelREPE ROP MyDOG näyttelyssä Göteborgissa 040114yn toisena päivänä, jolloin tuomarina oli Karl-Erik Johansson. Kutaturremme menestys oli yhtä upeaa kuin edellisenä päivänäkin, mutta nyt Repestä tuli ROP ja Ofeliasta VSP. AIVAN MAHTAVA VUODEN ALKU JA KISAREISSU! KIITOS SAANA, OFELIA JA REPE IKIMUISTOISESTA SEIKKAILUSTAMME!
3.1.14 VAL ERI1 SA PU1 CACIB VSP Göteborgin MyDOG-näyttelyssä, jossa hoffit tuomaroi Yvonne Brink. Forscherin sisko oli päivän kaunein narttu KÄY ERI1 SA PN1 SERT CACIB ja lopulta myös ROP! Näin matkamme tavoite täyttyi komeasti ja pääsemme hakemaan Forscherinille kansainvälisen muotovalion arvoa C.I.B. MAHTAVAA KULTATURRET!
14.12.13 VAL ERI2 SA PU2 VARACACIB Nordic WInner Showssa, jossa tuomaroi saksalainen Grüttner Hans-Erhard.
24.11.13 FH2 1-tuloksella 90 pistettä! Kokeen järjesti jälleen oma seuramme Varsinaiset Hoffit ja siinä tuomaroi Outi Hermiö. Sissi-emo oli lähes yhtä hyvä kuin poikansa saamalla kauden parhaat pisteensä 88 ja FH2. Tästä on hieno jäädä talvitauolle ja keräämään spiritiä ensi kaudella 1-tulosten saalistamiseen...
6.10.13 FH2-koulutustunnus 85/100 p. Kokeen järjesti oma pieni seuramme Varsinaiset Hoffit ja tuomarina oli Harri Laajajärvi. Tallivahdin FH2-koirakot nappasivat kaikki mitalisijat: Repe oli päivän voittaja, toiseksi tuli emänsä Sissi 83 p ja kolmanneksi Mango 80 p. MAHTAVAA KULTATURRET!
29.9.13  JK1-koulutustunnus: maasto 194/200 p, tottelevaisuus 80/100 p, yht=274, eli 1-tulos. Kokeen järjesti oma seuramme Turun Käyttökoirakerho ja tuomarina oli Tiina Hiljanen. Repe teki pk-urani historiaa olemalla ensimmäinen koiristani, jonka kanssa sain 1-tuloksen (väh. 90% max pisteistä) palveluskoirakokeessa ja lisäksi tottelevaisuusosiossakaan ei ollut yhtään puutteellista suoritusta! :-) KERRASSAAN SUPER-REPE!
28.7.13 KÄY ERI3 SA rodun päänäyttelyssä Tervakoskella, jossa käyttöluokan tuomaroi sveitsiläinen Elisabeth Dietschi. Hän lausui Repestä seuraavasti: "3 Jahre alt, grosser,mittelblonder Rüde. Maskuliner Kopf,vollständiger Scherengebiss.P1 ober rechts dubblet. Vorzüglich Pigment. Ohren korrekt getragen, etwas weit hinter. Stand der Forhand gerade. Stand der Hinterhand etwas eng. Winkelungen korrekt. Sehr gute obere Linie.Für einer Rüde Rücken etwas lang aber straff. Kruppe für die länge des Richtens etwas kurz. Rute etwas eingerollt aber sonst korrekt. Der Hund bewegt sich sehr flüssig. Zeigt sich sehr freundlich." Saimme jälleen komean kullan värisen kasvattajaryhmän,jokRepe KÄY ERI3 SA Tervakoskella päänäyttelyssä 2013 kuva Lili Scarpellinia sijoittui BIS3 ja kruunasi hienon hoffiviikonloppumme.
27.7.13 TOKO ALO 1-tulos 180/200 pistettä vei luokan kolmannelle sijalle Suomen Hovawart ry:n rotumestaruuskokeessa Tervakoskella, jossa tuomaroi Ilkka Sten. ALO-Koirakoita oli kilpasilla noin 15. Äitinsä Sissi voitti avoimen luokan hienoilla pisteillä 184,5 ja Tallivahdin kennel sijoittui kennel-kisassa toiseksi ja VarsiNaisia Hoffeja joukkuekisassa myös toiseksi.
20.3.13 Kansainvälinen muotovalio C.I.B. virallistettiin.
6.1.13 VAL ERI1 SA PU2 VARACACIB MyDog2 näyttelyssä Ruotsin
Göteborgissa, jossa tuomaroi tsekkiläinen Polgar Andras.
5.1.13 KÄY ERI1 SA PU1 SERT CACIB ROP ja Ruotsin muotovalio MyDog1 näyttelyssä Göteborgissa. Tuomari oli Robert Dawson Filippiineiltä. Repe oli siis vain 2v 5kk, kun se sai ulkomaisen CACIBinsa ja nyt sille voidaan anoa komeista komeinta C.I.B-tittteliä! Kuvan on ottanut Patricia Johansson ja lisää tarinaa MyDogeista löytyy Uutisia saitilta.
31.12.12 virallisesti Suomen Muotovalio
8.12.2012 Helsinki Winner Show KÄY ERI1 SA PU3 SERT!!! Tuomarina oli Elina Haapaniemi. Tämähän oli REPEN kolmas ja viimeinen serti!
Voittaja-viikonlopun ensimmäisenä päivänä oli maaRepe 3. palkintoa noutamassa Terviksellä Kuva:Juha Talkkarimme parhaita hoffeja kilpasilla 47. Repe esiintyi hienosti ja voitti näin viimeisen sertinsä arvokisassa. Seuraavana päivänäkin se oli saksalaisen Willi Güllixin mielestä KÄY ER1 SA mutta ei sBOB Repe, judge Robert Dawson and BOS C.I.B Korad SE UCH TJH(FM) Hässlehoffs Aya-Keadotter   foto: Patricia Johansson itten enää sijoittunut PU-kehässä. Siskonsa Ofelia oli myös ERInomainen molempina päivinä ja AVK3 ensimmäisenä päivänä. Hienosti meni Tallivahdeilta tämäkin voittaja-viikonloppu.
11.11.2012 FH1 koulutustunnus Jokioisilla Forssan Palveluskoirien kokeessa, jossa tuomaroi Vesa-Pekka Hirvioja. Repelle esineet ovat vielä niin suuria viettikatkoksia, että kaksi niistä jäi peltoon. Kulmat sujuivat varmasti ja työskentely oli sille tyypillisen innokasta ja voimakasta. Loppupisteet 74. Sissi-emänsä sai samassa kokeessa FH2-luokassa toistaiseksi parhaat pisteensä, korkean hyvän 89p, ja emäntä oli todella ylpeä kultaturreistaan!!! IHANAA REPE JA SISSI!!
29.7.2012 TOKO ALO 1-tulos 162/200 p Suomen Hovawart ry:n rotumestaruuskokeessa Tervakoskella. Tuomari oli Pernilla Tallberg ja Repen tokoura alkoi näin varsin mallikkaasti!
15.7.2012 AVO ERI1 PU2 VARASERT Lammin ryhmänäyttelyssä, jossa hoffit tuomaroi ruotsalainen Åke Cronander.
25.4.2012 BH-koe Raisiossa, jossa tuomaroi Maarit Rostedt ja tämän oikein mukavan kokeen järjesti SPL Turku.
Repe oli kuuliainen ja iloinen poika koko kokeen ajan. Paikalla olo on sen suurin vahvuus. Nyt sitten pääsemme tosikoitoksiin ja PAJÄ1 koe on jo buukattu!Repe 1v 8kk
3.12.2011 Helsinki Winner 2011  JUN ERI1 SA HeJW-11 VARASERT. Tuomari oli saksalainen Petra Krivy, joka piti Ofelia-siskosta vielä vähän enemmän ja Ofelia oli JUN ERI1 SA HEJW-11 SERT!!! IHANAT NUPPUSET!
19.11.2011 Jyväskylän KV-näyttely NUO ERI1 SA PU1 SERT CACIB ROP ja tuomari oli Juha Putkonen. Hoffeja oli näytillä 38 ja RePeton taival kohti valiotitteleitä sen kun suoristuu... Nyt voimme hyvin toivorikkaina odotella uusia koitoksia!
11.9.2011 Raision ryhmänäyttely JUN ERI1 SA PU1 SERT VSP ja tuomari oli Hans Almgren Ruotsista. Hoffeja oli näytillä 15. Tämä oli loistava päätös meidän upealle näyttelykesälle!
31.7.2011 Rodun päänäyttely Tervakoskella, tuomari Kirsten Wesche, Saksa JUN ERI: "12 Monate alter kräftiger sehr schön entwickelt blonder Rûde. Etwas schmaler Kopf, dunkle Auge, vorzügliche Pigment, korrekte Gebiss, korrekte Ohren. gut getrecktes Gebäude, gute Winkelunge, etwas ausgedrechte Ellenbogen. Rute eingerollt getragen, schlichtes mittelblondes Haarkleid mit Aufhellung. Der Rüde zeigt ein sehr schöner temperamentvoller flüssiger Bewegung, nur etwas weich an der Vorhand, sehr freundliches Wesen." Tähän arvosteluun ollaan kyllä enemmän kuin tyytyväisiä! Hieno alku uralle! Repe edusti komeasti myös kenneliämme kasvattajaryhmässä, josta tuli BIS1-ryhmä kaikkiaan 27 kasvattajaryhmän joukossa. Muut ryhmämme kauniit blondit olivat Repen äiti Sissi, FI & SE MVA (tuleva C.I.B.) JK2 FH1 BH Tallivahdin Cremefraben KÄY ERI2 SA, sisko Forscherin JUN ERI2 SA ja pikkuserkku Emanze AVO ERI3 SA PN3 VARASERT! Mahtavaa kerrassaan!!!
 
Kuvat on esitetty tuoreimmasta vanhempaan, eli lopussa alhaalla on pentuiän kuvia.
 
 

Repe in Xmas 2015 in Hanko 5,5 year old

Sissi and Repe in Hanko in Xmas 2015

Repe in Hanko in Xmas 2015
 
Two photos from MyDog shows in Göteborg taken by Patricia Johansson. Repe is almost 2,5 years old there:

BOB Repe    photo: Patricia Johansson Repe is very easy to handle in ring :-)  photo: Patricia Johansson

BH-TEST PHOTOS WERE TAKEN BY STEFAN RAGNELL AND REPE IS 1 YEAR 9 MONTHS IN PHOTOS:

alkutervehdys BH-test obedience is done and we were having good time

välillä seuraaminen oli varsin väljää, mutta tunnelma säilyi mukavana ;-) henkilöryhmä sujui hienosti

luoksetulo sujui myös odotetusti Repe säteilee vielä loppuarvostelussakin

 Kaupunkiosuudella autoilija kysyy neuvoa ja Repe on cool!

Repe makaa yksin kadulla ja on hyvin rauhallinen ja varma toisen koiran ohittaessa sen now the city part of BH-test is also done! VERY GOOD BOY REPE!

OTHER PHOTOS OF REPE:

 Repe 1 year 8 months, on March 2012 Repe 1 year 8 months, on March 2012Repe HeJW-11 Repe HeJW-11 stands very well but the photo is bad...
 
Repe HeJW-11  Petra Krivy is looking into Repe´s mouth andRepe became HeJW-11 Repe 16 months Repe 15 months old Repe 15 months old tracking in FH-workshop
  Repe JUN EXC in Tervakoski 2011 Repe is running in Tervakoski hovawart show 2011
 
 
 
 Repe 11 months on midsummer 2011
Repe 1 v is swinning and Sissi swims towards Repe 1 year is swimming
 Repe 11 kk on jo uljas poika  Repe 11 kk onnellisena lenkillä Repe 11 kk odottaa emäntää
 
 
Repe 11 kk seisoo ja nauraa Repe 11 kk ja Sissi-emo lenkillä
Sissi ja Repe 11 kk kalliolenkillä Sissi ja Repe 11 kk pihalla
koko lauma hiihtolenkille lähdössä helmikuussa 2011 äiti ja poika: Sissi 4,5 v ja Repe 7.5 kk Repe 6 months old at his home with our horses

Repe 6 kk sivusta Repe 6 kk tarkkana

Repe 6 kk ravaa Repe 6 kk vaanii  Repe 6 months  Repe 3 months

Repe 3 months old Repe 3 months and his grand aunt Abba 9 years

Sissi mother and Repe 3 months Repe 9 weeks and a raw bone

Repe 7 vkoa Repe 7 vkoa