Tallivahdin Bildschön

BH Tallivahdin Bildschön (s. 26.11.2003) eli kuvankaunis Tallivahdin Bildschon by Turun taideakatemian opiskelijat (Kimmo Metsäranta)Kylli on Nellan ja saksalaisen INT & GER CH VPG3 Gigur von Griesseschin tytär. Kylli on avoin, vilkas ja varsin toimintakykyinen. Kyllillä on terveet lonkat (B) ja kyynärpäät (0/0). Bildschön nostettiin rotumme ulkomodon jalostustarkastuksessa malliksi ihanteellisesta nartusta. Kuvankauniin Kyllin mitat ovat säkäkorkeus 63 cm, ihannepaino 34 kg, rungon pituuden & säkäkorkeuden suhde on n. 113%. Se oli sijoitettuna Tiia Luodelahdelle ja asuu Turussa. Kylli ja Tiia harrastavat PK-hakua ja Kylli ilmaisee haukkumalla. Molemmille ensimmäinen palveluskoirakoe on jo onnellisesti takanapäin! Bildschön on nimensä, kuvankaunis Kylli, veroiseksi jo näyttelyissä osoittautunut. Kylli voitti juniorina ensimmäisen sertinsä ja se on sijoittunut tähän mennessä jo kaksi kertaa rotumme päänäyttelyssä!  Tiia sai vuoden 2004 TuHolaisen kannustuspalkinnon, jonka myönsi Suomen hovawarttien Turun aluejaosto ja Kylli valmensi häntä komeasti tähän saavutukseen... Kyllistä tuli Tallivahdin E-pentujen emä 23.2.2008. Kyllin sulho oli hoffiharrastajille hyvin tuttu KANS&FI MVA VK2 BH Hayaklause Fidato. Lisätietoja pennuista löytyy E-pennut saitilta. Kyllin sukutaulu löytyy working-dog.eu:sta. 

Kyllin voittamat sertifikaatit:

1. sertifikaatti ERI JUN1 PN2 SERT Seinäjoella 24.10.2004 tuomari oli Åke Cronander Ruotsi. Kylli oli vasta 11 kk ja PN2 parinkymmenen nartun joukossa! Cronanderin näkemys Bildschönistä: "Erittäin miellyttävä, feminiininen narttu. Erittäin hyvä pää ja ilme. Voisi olla hieman enemmän alaleukaa. Erinomainen kaula. Erinomainen runko ja kulmaukset. Erittäin hyvä turkki, luusto ja raajat. Erittäin hyvä liikkuja. 

 2. Varasertifikaatti ERI AVK4 VASERT Helsingin Voittaja 07 -näyttelyssä 8.12.07. Tuomari oli Tapio Eerola. Kylli oli varsin karvaton missi ja odotteli viikon päästä alkanutta juoksuaan.

 Hovawarttien päänäyttelyjen menestys:
29.7. 2007 Tervakoskella jälleen avoimessa luokassa ja nyt tulikin sitten EH, sillä Kylli oli liian "paksu perhoseksi". Missikisahoikkuus oli hävinnyt, koska Kyllin luultiin olevan raskaana ja se sai sen mukaista kohtelua. Se jäi kuitenkin tyhjäksi todistetusti siitä itsestään riippumattomista syistä, mutta kuvitellun raskauden mukanaan tuomat kilot ja löysyys säilyivät hellekesässä valitettavan hyvin.

30.7.2006 avoimen luokan ERI, joka tuli odotetusti.

31.7.2005  ERI NUO2 Suomen Hovawart ry:n päänäyttelyssä Tervakoskella, eli Kylli sijoittui nuorten narttujen luokassa komeasti toiseksi (2./15). Tuomari oli saksalainen Margit Bothur. Tallivahtien menestyksen kruunasi toinen sijoitus samassa luokassa: Bäuerin-sisko oli 4.! Lisää tarinaa kesän 2005 rotumme päänäyttelystä löytyy Tapahtumat-valikosta. Bothurin arvio Bildschönistä: "Tasapainoinen, voimakas, vaalea narttu. Tyypillinen pää, erinomainen pigmentti, täysi saksipurenta. Raajat seistessä suorat, liikkeessä ahtaat, muutoin voimakas liikunta. Turkki vastaa kaikilta osin standardia. Narttu on ystävällinen ja varma."

31.7.2004   ROP-pentu Pentuluokka 7-9 kk, Suomen hovawarttien päänäyttely, Tervakoski, tuomari Ursula Berges, Saksa. Busenfreundin-sisko sijoittui saman luokan 4:nneksi! Kylli sai ROP –pentuna oman esittelyn Hovawart lehteen 3/2004!

11.7.2004  Vielversprechend- ”hyvin puhutteleva, lupaava” , eli paras mahdollinen laatuarvio pennulle pentuluokassa Saksan hovawarttien päänäyttelyssa, Clubsiegerschau 11.7.2004 Schweitenkirchen, tuomari oli Helge Ludwig

Toko ja pk-kokeet:

23.9.2007 Hovawarttien pk-rotumestaruuskisat Heinolassa: tottis 71 p, maasto 0, tuomari Marita Packalen. Sekä Kyllin että Tiian Neitsytmatka palveluskoirakisoihin oli muuten paitsi tuloksen osalta varsin onnistunut.

29.7.2006 Hovawarttien toko-mestaruuskisat ALO II p pisteitä 158. Tästä on hyvä jatkaa tokoilua!

30.4.2006 BH koe, eli PAKK hyväksyttiin Kaarinassa. Tästä on hyvä aloittaa sitten virallisesti hakukoiran ura...

Alpuolelta löydät lisää kuvia Bildschönistä.


Bildschon haukkuva hakukoira  Kylli taistelee Esan kanssa hoffileirilla 09 viettitestauksessa, kuva: Maarit JunttanenTallivahdin Bildschon 2 v 3 kk Kylli A-esteellä 12.7.2006 Kylli oli lupaaavin pentu Saksassa rotumme päänäyttelyssä kesällä 2004 Kylli peltojäljellä 12.7.2006 Mosse ja KylliTallivahdin Bildschon 4 kk ja luu